Media Media

Hieronder vind je

  • door deelnemers en pers vrij te gebruiken persbericht,  nieuwsbericht en social mediapost
  • facts & figures over de branche (publicatie: volgt)
  • informatie over contactpersonen voor de pers (publicatie: volgt)

Facts & figures

De afvalbranche in kerncijfers, handige achtergrondinfo voor geschreven pers, radio en tv.

Factsheet Afvalbranche
De AfvalHeld 2022-De branche in cijfers

Imagopeiling: werken in de afval- en reinigingsbranche
Nederlanders waarderen werk afvalbranche, maar kiezen zelf liever een baan daarbuiten.

Voorbeeld persbericht

Van 7 tot en met 13 maart is het de Week van de AfvalHelden. <naam organisatie> doet mee aan de week en roept haar inwoners en klanten op alle mannen en vrouwen die zorgen dat onze straten netjes blijven, het afval wordt opgehaald en omgezet in nieuwe grondstoffen, in het zonnetje te zetten. Geef ze een duim, hang een kleurplaat of poster achter het raam, of beloon ze met een dikke glimlach.

Het gaat om werk dat nodig is om de samenleving draaiende te houden. Nuttig werk, waarvoor kennis en professionaliteit nodig zijn. Inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking: de mannen en vrouwen die dit werk doen zijn onmisbaar en verdienen een pluim. In de Week van de AfvalHelden geven vele gemeenten, organisaties en bedrijven in het hele land hun 30.000 werknemers extra waardering. Daarvoor worden vele, verschillende acties op touw gezet, denk aan een gratis ontbijt of lunch-to-go, een cadeau of een lied. Veel van die acties gaan we terugzien in de media.

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland. De Week vond in 2021 voor het eerst plaats.

Voorbeeld nieuwsbericht

De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Van 7 tot en met 13 maart worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in het zonnetje gezet. Bijna 30.000 professionals houden de straten schoon, halen dagelijks het afval op en zorgen ervoor dat het daarna grotendeels een nieuwe toepassing krijgt. Op die manier dragen ze allemaal bij aan een betere en schonere wereld. En dat doen ze met de nodige kennis en professionaliteit. Medewerkers in de branche zijn van cruciaal belang voor de volksgezondheid en het draaiend houden van Nederland. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Zij verdienen onze waardering, iedere dag, en speciaal tijdens de Week van de AfvalHelden.

Voorbeeld socialmediapost

7 tot en met 13 maart: Week van de AfvalHelden2022. In deze week bedanken wij alle medewerkers in de inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking. Zij houden onze straten schoon en zorgen ervoor dat ons afval wordt gebruikt voor het maken van nieuwe grondstoffen en energie. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.#afvalhelden

Download Toolbox – kant-en-klare teksten

Contactpersonen voor de pers

  • NVRD, Kelvin Derksen, derksen@nvrd.nl
  • Vereniging Afvalbedrijven, Daniëlle van Vleuten, vanvleuten@verenigingafvalbedrijven.nl
  • TLN, Paul van der Linde, evdlinde@tln.nl